Syys/talvimuoti 2016 on leikittelevä ja tyylikäs

Syksyn ja talven kenkämuodissa nähdään otteita kesän kuumista trendeistä, nyt kesäsandaalit sujahtavat astetta lämpimämpään ja ryhdikkäämpään talviasuun. Syksyn värimaailma tuo palettiin oman osansa. Kengissä nähdään niin järkeviä valintoja, loisteliaita värejä juhla-aikaan kuin myös korkoja. Jokaiseen asuun löytyy taatusti sopivat jalkaan sujautettavat.

  •  Sporttisuutta

Lenkkareita ei ole tarkoitettu ainoastaan juoksemiseen, sillä tarjolla on laaja valikoima trendilenkkareita, jotka sopivat jopa juhlakengiksi. Citylenkkarit ovat tyylikkäät ja valinnanvaraa on lukuisissa väreissä sekä malleissa, ne ovat omiaan töissä ja vapaa-aikana. Citylenkkari on tyylikäs ja mukava, mikä ihana tekosyy hankkia itselle vaikkapa kullanväriset lenkkarit, joissa kelpaa mennä vaikka joraamaan. Miehille on tarjolla hyvä valikoima monenlaisia tyylikkäitä lenkkareita laajassa väriskaalassa ja lukuisilla eri materiaaleilla. Sekä naisilla että miehillä nähdään varrellisia lenkkareita.

  • Paksut pohjat

Paksujen pohjien suosio ei ota laantuakseen, joten talvellakin liikutaan tasapaksuissa pohjallisissa. Niitä on tarjolla rennommissa lenkkareissa mutta myös juhlavimmissa iltakengissä. Rohkeammissa malleissa pohja on epäsymmetrinen ja materiaali poikkeaa vahvasti kengän päällisestä. Paksuja pohjia löytyy sekä miesten että naisten mallistosta.

  •  Korkoja ja korkoja

Koroissa on nyt mistä valita ja niiden kanssa kannattaakin leikitellä. On tarjolla paksua tolppakorkoa, minimaalisen matalaa korkoa ja piikkikorkoa. Tolppakorkojen juju piilee usein vahvassa väriskaalassa, punainen korko ruskeassa kengässä tai läpinäkyvä korko hopeisen kimaltelevassa iltakorkkarissa kääntää päät. Erityisesti juhlakauden mallistossa keskitytään kapeaan ja pitkään kärkeen eikä remmeissä säästellä. Kengät ovat pääosassa värien ja sähäköiden mallien ansioista.

  •  Saappaat

Syksyn ensi sateet ovat loistavat syy hakeutua saapasostoksille. Hyvin hoidetut ja laadukkaat saappaat ovat erinomainen kenkäpari Suomen oloissa syksyllä, talvella ja keväällä. Ne sopivat monien vaatteiden kanssa ja tuovat käyttäjälle ryhtiä. Saappaissa on nyt hapsuja ja lännentyyliä mutta virtaviivainen ohutkorollinen saapaskin säilyttää paikkansa.

  •  Kumisaappaat

Aika, jolloin kumisaappaat laitettiin jalkaan vain pakosta, on ohi. Nykyisin kumisaappaita on saatavilla niin tyylikkäinä että melkein toivoisi sadesäätä. Matalissa kumppareissa on pieni korko eikä väreissä säästellä, kumpparit ovat nyt in sekä miehillä että naisilla kaupunkikenkinä.

Saappaissa nähdään ns. yhdistelmiä, joissa jalkaosio on kumia ja pohje taas muuta materiaalia. Tyylikkäät saappaat ovat kuin mitkä tahansa virallisiin tilaisuuksiin sopivat jalkineet, joten niitä ei kannata kartella turhaan.