Kengät ovat sinun käyntikorttisi

Monen huomio uuden tuttavuuden tavatessa kiinnittyy ensimmäisenä yhteen asiaan. Kenkiin. Kannattaa siis harkita mitkä jalkineet pukee treffeille tai työhaastatteluun, ne nimittäin kertovat omistajastaan monta tarinaa. Laadukkaat, siistit ja tilanteeseen sopivat kengät antavat ihmisestä kenkiensä mukaisen kuvan, voidaan siis kuvitella mitä risaisissa kengissä asialliseen tilanteeseen saapuvasta ajatellaan.

Kengät ovat viimeinen ja ehkä tärkein loppusilaus asuun. Ne antavat ryhdin ja jämäkkyyden käyttäjälleen ja niiden avulla on helppo vaihdella vaikutelmaa. Korkokengät juhlistavat monen arkisemmankin asun ja lenkkikengät taas tuovat tyyliin tarvittavaa rentoutta.

Panosta jalkineisiin

Vilkaisu omaan kenkäkaappiin saattaa paljastaa monta puuttuvaa osaa. Kaapista tulisi löytyä lankattuja ja hyvässä kunnossa olevia kenkiä joka lähtöön. Juhlakengät, arkikengät, lenkkikengät, kesäkengät ja talvikengät. Tällä varustuksella jokainen pääsee jo alkuun, kaappiin on turha haalia läjittäin halpoja lipokkaita vaan on parempi panostaa laatuun. Hyvin hoidetut kengät pysyvät pitkään käyttökelpoisina, ne tulee siis huoltaa ajoittain.

Seisomme, juoksemme ja kävelemme päivittäin tunteja. Jokainen askel kuormittaa niveliä ja tukirakenteita, mitä paremmat kengät, sen paremmassa kunnossa säilyy myös keho. Monet selkäongelmat johtuvat huonoista tai vääränlaisista kengistä.

Kenkien suhteen tulee kiinnittää huomiota lestiin ja kokoon, kaikille ei satu samanlainen jalkine eivätkä kaikki sovi jokaiseen tilanteeseen. Korkokenkiä ei ole suunniteltu kävelylenkkeihin eikä citylenkkareita maratoniin. Oman jalan ja kehon hyvinvointia on helppo edesauttaa oikeanlaisilla kengillä.

Muutakin kuin kengät

Kenkien kylkiäiseksi olisi hyvä panostaa myös muutamiin muihin tuotteisiin, joiden avulla niiden käyttöikä pitenee. Nahkajalkineet tulee suojata oikeanlaisilla tuotteilla, joiden avulla pinta ei herkisty kaikille pisaroille ja roiskeille. Mokkasaapikkaat tulee suojata niihin tarkoitetulla suihkeella. Kengät säilytetään niille varatussa tilassa, jossa ne eivät pääse kostumaan.

Moniin nahkakenkiin tarvitaan kengän venytin, jotta muoto pysyy kohdillaan. Kengät tulee lankata, puhdistaa tai pestä riippuen materiaalista tasaisin väliajoin. Pienet rempat kannattaa korjauttaa suutarilla.