Asusteet kruunaavat kokonaisuuden – näin sen teet

Asusteet kuten laukut, kengät, korut, aurinkolasit ja näyttävät kengät täydennettyinä erilaisilla koristeilla tekevät lopullisen silauksen ja viimeistelevät lookin. Tyyli ei saa kuitenkaan olla liian yliampuva vaan on säilytettävä hyvä maku. Tästä syystä asusteita on harkittava tarkkaan ja niiden suhteen on säilytettävä linja.

Tässä hyviä vinkkejä asusteilla tyylin viimeistelyyn:

  •  Pienet asiat ratkaisevat, tyylikäs rintaneula saattaa muuttaa koko tyylin joten pienien asusteiden voimaa ei kannata aliarvioida.
  •  Asusteet tulee osata kantaa oikein. Tyylikkäät aurinkolasit saavat näkyä kun pilvet valtaavat taivaan, nosta ne otsalle. Jos ne on harkiten valittu osaksi tyyliäsi, anna niiden loistaa.
  • Kiinnitä huomiota asusteiden siisteyteen ja asettele ne huolella. Huivien tulee olla silitettyjä, kenkien kiillotettuja ja korujen kiiltäviä. Kannattaa siis muistaa eri asusteiden vaatima huolto.
  •  Asusteiden tulee täydentää, ei täyttää. Ne antavat linjan, mutteivät rönsyile liikaa.
  •  Asusteiden tulee olla linjassa keskenään joten värimaailmaan ja asusteiden väliseen harmoniaan kannattaa panostaa. Niiden avulla voidaan yhtenäistää muuten värikästä asua tai vastavuoroisesti värittää liian monotonista värimaailmaa.
  •  Asusteet ovat pieniä kukkasia, jotka huomataan. Niissä kannattaa panostaa laatuun, sillä rihkama-asuste paistaa ikävästi silmään. Moni muodinluoja yhdisteleekin hienosti halvempiin vaatteisiin laadukkaita asusteita, tällöin tyyli säilyy.

Vähemmin on enemmin, näyttävä laukku, upeat kengät tai katseenvangitseva hattu riittää. Aina ei tarvita muuta. Jos halutaan tuoda esille kaunista asustetta, kannattaa muu pukeutuminen pitää yksinkertaisena. Täysin musta vaatetus ja punaiset kengät on taatusti katseenvangitseva ilmestys, sein sijaan liikaa värejä, koruja ja muuta tavaraa antaa kantajan tyylistä sekalaisen vaikutelman eivätkä upeimmatkaan kengät pääse oikeuksiinsa.

Asusteiden avulla on helppo päivittää työasusta iltamenoihin sopiva. Arkisen oloinen jakkupuku saadaan bilekuntoon vaihtamalla kengät korkkareihin, salkku iltalaukuksi ja muutamalla näyttävällä korulla saadaan aikaan loppusilaus.